Kandidaten 26e ascf

Eerste halve finale: 23 mei

Hidde van Gestel 

Hidde van Gestel is achttien jaar oud. Hij kan nog maar nét meepraten met de grote mensen. Hij heeft ook wat te vertellen. Daarom beklimt hij het podium van het ASCF. De eerste stap naar volwassenheid is de leeftijd van achttien jaar bereiken, maar dat was slechts een kwestie van afwachten. Nu komt Hidde, voor zover dat lukt, de definitieve stap naar volwassenheid zetten: hij komt met u delen waarom het moeilijk is deze stap te zetten als niet alles goed gaat zoals je dat gepland had. De persoonlijke perikelen van een post-puber vallen soms wat zwaar, maar geven sowieso aanleiding tot leuke verhalen. En die verhalen komt hij vertellen. Voor de grote mensen.

Davey Turnhout (finalist)

Opgegroeid in de buurt van Leiden, is Davey tegenwoordig een import-Amsterdammer. Hij haalt inspiratie uit zijn dagelijkse leven en ervaringen. Met zijn jongensachtige voorkomen en relaxte uitstraling zou je bijna vergeten dat hij iemand is met een zwart gevoel voor humor. 

Hij brengt harde grappen (maar altijd met heel veel liefde) in combinatie met pijnlijk gênante anekdotes!

Felix van den Berg (finalist)

Als psycholoog is Felix bezig met wat er in andermans hoofd omgaat. Sinds 2016 speelt hij overal en nergens om te delen wat er in het zijne afspeelt, en het is f*cking weird.
Met zachtaardige venijn bespreekt Felix dingen die hem opvallen, irriteren, en laten lachen. Zowel over de buitenwereld, als over hemzelf. In 2018 bereikte Felix de finale van de Comedy Talent Award in Utrecht.
Op 23 mei komt Felix op het ASCF vertellen over studeren, werken, en hoe hij een fietsband plakt.

Tweede halve finale: 29 mei 

Jannick Hamberg (finalist)

Leeuwenkind.
De leeuw (Panthera leo) is een roofdier uit de familie der katachtigen (Felidae). De grootte en de manen van het mannetje geven het dier een imposant uiterlijk, waardoor de leeuw in grote delen van de wereld bekend staat als de koning der dieren. De leeuw is een uitstekende jager, weet precies wanneer hij wat moet doen en wanneer hij van zich af moet bijten.
Jannick is 25 jaar en komt uit Gouda.

Huibert-Jan van Roest

Met een naam als Huibert-Jan kun je niet anders dan een kakker worden; ook al is dat tegen wil en dank. Huibert-Jan is daardoor gedoemd om zijn dagen te slijten tussen de crème de la crème van succesvol Nederland, en haalt daar de inspiratie voor zijn cabaret vandaan. Huibert-Jan schrijft regelmatig voor andere cabaretiers en verzorgt in het bedrijfsleven trainingen in debatteren en spreken voor publiek. Huibert-Jan won eerder dit jaar de juryprijs op het Leeuwarder Cabaretfestival!

Jeroen Bloemhoff

"Jeroen is een Rotterdammer in hart & nieren, ook al woont hij tegenwoordig in Schiedam. Jeroen haalt het meeste van zijn inspiratie uit dagelijkse problemen & observaties. Dit gaat gecombineerd met een rijke fantasie, wat resulteert in unieke verhalen waarvan je nooit weet waar ze naartoe gaan. En dit allemaal om het publiek te vermaken. Wat een topgozer!"

Het ASCF kent twee halve finales, waarbij het publiek telkens één winnaar uitkiest, én een finale op waar de beide winnaars zullen optreden. Ook deelt de organisatie een wildcard uit aan een halve finalist, waardoor uiteindelijk drie finalisten op 18 juni zullen strijden om de publieks- en de juryprijs in het DeLaMar Theater. 

 

Dit jaar nemen de volgende beginnende cabaretiers het tegen elkaar op: Hidde van Gestel, Davey Turnhout, Felix van den Berg, Jeroen Bloemhoff, Huibert-Jan van Roest en Jannick Hamberg. 

#Logo Academia Aemstel_U.jpg

© 2019 Stichting Amsterdams Studenten Cabaret Festival