Deelnemers ASCF 2015

Op donderdag 28 mei spelen Tobi Kooiman, Kratvis en Victor Luis van Es en op vrijdag 29 mei spelen Eric Goossens, Kim Schuddeboom en Julian Verbeek in het TOBACCO Theater om een plekje in de finale op vrijdag 5 juni in de Rode Hoed.

Victor van Es (finalist, winnaar publieksprijs)

Victor Luis van Es oogt in eerste instantie erg kalm en nonchalant met een aangename dosis zelfverzekerdheid. Niets is minder waar. In zijn hoofd is hij echter veel onrustiger. Dit blijkt uit zijn observaties en anekdotes. Met zijn sympathieke en zeer aangename persoonlijkheid weet hij je volledig mee te nemen in zijn bijzondere verhaal en kan hij met zijn vlijmscherpe humor en absurde grappen de grootste en kleinste podia vullen.

 

Victor heeft op de Amsterdamse Jeugd Theater School zijn eerste stappen op het podium gemaakt en merkte al gauw dat hij het liefst mensen aan het lachen wil maken. Niet lang daarna maakte hij de overstap naar stand-up comedy/cabaret. Sinds 2015 is hij vast lid van het collectief Comedy Café Amsterdam, waar hij regelmatig optreedt en volle zalen aan het lachen krijgt.

Eric Goossens (halve finalist vrijdag 29 mei)

Eric Goossens is een komiek die je laat lachen met absurde anekdotes en snelle humor. Hij slaat je om de oren met typetjes, woordspelingen en zijn eigen beleving van de hedendaagse maatschappij. Hij is nu 2 jaar aan de weg aan het timmeren in de stand up comedyscene en laat daar de kroegen en zalen achter met een gevoel van waar heeft die gast het in godsnaam over ?? Hij studeert dit jaar af aan de Artiestenopleiding in Tilburg. En hij komt 29 mei voor jullie  een deel uit zijn show Einzelganger Hij is klaar om jullie mee te nemen in zijn belevingswereld die snel, hard en soms heel erg donker is. Maar zijn jullie dat ook ?

Tobi Kooiman (finalist, winnaar juryprijs)

Tobi Kooiman groeide op in Amsterdam en studeert daar nu Wiskunde. Tijdens een veel te abstract en volstrekt onbegrijpelijk college veinsde hij aantekeningen te maken, maar schreef stiekem gedachten op: zijn eerste cabaretmateriaal ontstond.

 

Optreden 1 was meteen het Open Podium van zijn studievereniging, waar het gros van het publiek hem persoonlijk kende en het extra afgrijselijk zou zijn als hij dood zou gaan. Hij sloeg zich er succesvol doorheen, en een jaar later en vijftig optredens verder, waaronder de halve finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival, vertoont hij nu zijn kunsten bij het ASCF.

 

Hij stort in gematigde mate engagement en in veel minder gematigde mate weldoordachte grappen over het publiek heen, daarbij niet schuwend zijn ziel bloot te leggen met de meest persoonlijke verhalen.

Kratvis (halve finalist donderdag 28 mei)

Kratvis. Bestaande uit Joep Endedijk, Roel Kengen en Kai van Grunsven is dit een Nijmeegs trio dat zijn krachten al ruim 6 jaar bundelt.Waarom zij? Zoals Eddie Murphy ooit riep in beschonken toestand: ‘People, the best combination for cabaret is two-thirds of medicine and one-third of industrial design.’ En laat dat nou toevallig de verhouding zijn in deze groep! Met als hoogtepunt het Medisch Studenten Cabaret Nijmegen, timmeren deze mannen hard aan de weg. Zij laten een glimp zien van hun leven als studenten, waarin liefde, humor, ontroering en absurdisme een grote rol spelen. Komt Eddie Murphy dan ook nog? Nee.  

Kim Schuddeboom (finalist)

Kim Schuddeboom is bezig met haar programma: 'zullen we gaan?'. Zij vertelt over de dingen die haar verbazen, de dingen die ze niet begrijpt, haar zoektocht naar de gelukte mens en haar diverse pogingen om haar vrouwelijke kanten te vinden. Ze heeft een verhalende manier van vertellen en alles moet rond zijn. Zowel in haar leven als in haar programma. Dit zorgt voor nogal wat onhandige, onzekere situaties. Ze neemt geen blad voor de mond, twijfelt, zoekt en is ontwapenend.

Julian Verbeek (halve finalist vrijdag 29 mei)

Eerlijkheid en de strijd voor mijn generatie staan centraal in mijn show. Ik neem het op voor mijn generatie, die niet de boeken in wil gaan als 'patat-generatie'. Al is het maar om het aantal calorieën dat daar in zit. Met een open blik naar de toekomst probeer af te rekenen met de rekening van het verleden die wij gepresenteerd krijgen. Verder wordt er af en toe ook gelachen. 

#Logo Academia Aemstel_U.jpg

© 2019 Stichting Amsterdams Studenten Cabaret Festival