Kandidaten ascf 2018

Dit waren de kandidaten van het ASCF in 2018. Deze beginnende cabareties zullen het op 15 en 21 april tegen elkaar opnemen voor een plekje in de finale. Het ASCF kent twee halve finales, waarbij het publiek telkens één winnaar uitkiest, én een finale op waar de beide winnaars zullen optreden. Ook deelt de organisatie een wildcard uit aan een halve finalist, waardoor uiteindelijk drie finalisten op 25 mei hebben gestreden om de publieks- en de juryprijs in het DeLaMar Theater. De finalisten van 2018 waren Thjum Arts, Roover & van Leeuwen (Wildcard) en Destin Sleutel. Thjum Arts won in de 25e editie zowel de juryprijs als de publieksprijs!

 

EERSTE halve finale op 15 april

Thjum is letterlijk de enige ‘Thjum’ ter wereld. Hij weet nog steeds slechts in beperkte mate hoe hij zich tot deze wereld moet verhouden. Daar heeft hij dan ook genoeg over te vertellen. In zijn moeras van gortdroge humor sluimert een enorm plezier en motivatie om te staan waar hij staat. Laat jij je meenemen door de gedachte van deze authentieke antiheld?!

Thjum won de juryprijs en publieksprijs tijdens de finale op 25 mei!

STEPHEN BELL

Deze wildebras is ergens in de jaren negentig uit Ierland komen overwaaien. Hij verkeert sindsdien in een constante staat van verwarring. Ooit op een dag hoopt deze Brabo-Ier zijn publiek dusdanig te ontroeren dat een stortvloed van tranen hem terug naar zijn broedplaats brengt. Tot die dag neemt hij genoegen met applaus en Ryanair. 

LODEWIJK SCHULTE

Lodewijk is een 21 jarige student uit Rotterdam. Op het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival stond hij voor het eerst op de planken als cabaretier. 
En met succes, de publieksprijs heeft hij op zak. Met grove en schurende grappen staat hij op het podium en met veel enthousiasme brengt hij zijn “struggels” aan het licht. 

 Roovers & van Leeuwen

Meeuw en Robert zijn twee rustige jongens uit het zuiden van het land. De één met een rare voornaam en de ander met een ‘B’ te weinig. De één heeft tietjes en de ander iets te lange benen. Samen zouden ze bijna een lekker wijf kunnen zijn, al waren ze hier dan waarschijnlijk niet geweest. NIET omdat lekkere wijven niet kunnen optreden (in tegendeel) maar meer omdat ze simpelweg betere dingen te doen hebben. Gelukkig hadden Meeuw en Robert niks beters te doen!

Roovers & van leeuwen waren door naar de finale op 25 mei 2018.

TWEEDE HALVE FINALE OP 21 APRIL

DESTIN SLEUTEL

Destin is een jonge die niet echt weet wat hij moet doen in het leven. Hij heeft vrij weinig levenservaring en bekijkt daarom dingen vanuit een andere hoek, waar hij dan ook vervolgens raar uitkomt. Al met al hoopt hij zich toch normaal onder de medemens te kunnen begeven zonder het onder de sociale druk van het “normaal” zijn te begeven. Dit alles garandeert een best wel oké voorstelling. 

Destin is door gegaan naar de finale op 25 mei 2018.

THJUM ARTS

#Logo Academia Aemstel_U.jpg

© 2019 Stichting Amsterdams Studenten Cabaret Festival