Finale: 18 juni - DeLaMar

Slotact: Kasper van der Laan

Kasper heeft een bijzonder gevoel voor humor en verrast menig publiek met zijn ongrijpbare wazige persoonlijkheid. Zijn blik op de wereld is bijzonder, zijn observaties doordacht en zijn warrige hersenspinsels origineel. Kasper neemt je mee in zijn belevingswereld. Met zijn eigen logica probeert hij grip te krijgen op de absurditeit van het alledaagse. Hij speelt graag met je verwachtingen én met die van hemzelf, wat garant staat voor een onvoorspelbare voorstelling.

MC: Jasper van der Veen

Jasper van der Veen is de winnaar van de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019. Hij komt uit Groningen en woont in Amsterdam, studeerde politicologie aan de UvA en stapte in 2011 voor het eerst het comedypodium op. In 2012 en 2013 stond hij in de finales van het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, tussendoor studeerde hij af aan kleinkunstopleiding Thopss. Na deze avonturen was Jasper van mei 2016 tot november 2018 lid van Comedytrain en vaak te zien in Toomler. Na het Leids Cabaret Festival werkt hij nu aan zijn eerste theaterprogramma Paradijsvogel.

eerste halve finale: 23 Mei - CREA

Slotact: René van Meurs

René van Meurs is een zeer bekende naam in de cabaretwereld en is ook betrokken en te zien in verschillende televieprogramma's. Hij is de winnaar van de jury- én de publieksprijs van Cameretten 2012! Daarnaast is hij sinds 2007 ingelijfd bij comedycollectief Comedytrain. Naast dat René veel in theaters te zien is, is het improvisatietalent ook te zien in het programma Padoem Patsss en als teamcaptain bij het programma de Rare Jongens. Verder is hij al jarenlang een van de schrijvers van Dit was het nieuws. 

MC: Wouter Monden

Wouter is stand-up comedian sinds 2010. In november van dat jaar won hij de juryprijs van de Culture Comedy Award. Daarna is hij nooit meer van de Nederlandse en Belgische podia af gegaan. Met 175-200 optredens per jaar is hij ruim ervaren en kan hij optreden in elk type zaal en voor elk soort publiek.

De stijl van Wouter Monden is het beste te vergelijken met de stijl van Wouter Monden. Toegankelijk maar ook scherp en met veel ruimte voor snelle interactie. Wouter is wekelijks te horen op Q-Music, schreef mee aan o.a. Dit Was Het Nieuws en The Roast of Johnny de Mol en is de publieksopwarmer voor TV-programma’s als Zondag met Lubach en Padoem Patsss.

Slotact: Sidney Schmeltz

Sidney ken je waarschijnlijk wel als je "hooggeleid" of "ik steel van die rijke tata's" hoort. Sidney komt regelmatig voor in Pownews en heeft tegenwoordig een succesvol YouTube-account. Hij is van alle markten thuis, of het nou gaat om vloggen, rappen, cabaret of entertainen in het algemeen. Zijn stijl is zeer energiek en erg karakteriserend. 

MC: Howard Komproe

Hij studeerde op de Toneelschool in Utrecht, maar het optreden op feesten en in clubs als stand-up comedian beviel hem zo goed dat hij dan ook besloot daar serieus werk van te maken. Komproe maakt tegenwoordig deel uit van de groep Comedytrain. Hij geeft verder ook workshops, presenteert, werkt voor radio en tv en schreef het boek De grens van de grap. Hij is onder andere de bedenker van de onelinershow Padoem Patsss en staat komend seizoen na 6 jaar op de planken met een nieuw soloprogramma: Life on Stage. Howard heeft een frisse, ontspannen manier van vertellen en zijn kwajongensachtige attitude zorgt ervoor dat hij met zowat alles wegkomt.

tweede halve finale: 29 mei - CREA

#Logo Academia Aemstel_U.jpg

© 2019 Stichting Amsterdams Studenten Cabaret Festival